Over mezelf

Ik ben Angela Spierenburg en ik dans al vanaf jonge leeftijd. Op mijn 4e jaar begon ik met het volgen van lessen klassiek ballet en op mijn 12e jaar ben ik in aanraking gekomen met moderne dans. Ik heb mijn opleiding docent dans gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie waar ik mijn diploma voor docent moderne dans, jazzdans, tapdans en folkloristische dans behaalde. Sindsdien ben ik werkzaam als docent moderne dans op diverse scholen.

Vanaf 1996 tot 2023 ben ik werkzaam geweest bij Centrum voor de Kunst Eindhoven. Hier heb ik lessen verzorgt voor alle leeftijden amateurs, klassen voor talentenvolle leerlingen en kunstklas leerlingen (een samenwerkingsproject met het Sint-Joriscollege waarbij leerlingen meerdere lessen per week volgen).

Vanaf 1996 tot heden ben ik werkzaam bij Fontys hoge scholen voor de kunsten, FHK. Ik ben begonnen met lesgeven bij de ‘Opstap’. Dit is 1 van de voortrajecten dans bij FHK voor jongeren vanaf 16 jaar die willen onderzoeken of zij eventueel van dans hun beroep willen maken. Vanaf 2010 ben ik ook lessen gaan doceren aan de academie voor danseducatie van FHK. Ik coach en train de studenten in de moderne danstechniek, theorie en stages tijdens hun opleiding naar Docent dans.

In 2001 heb ik de stichting dansgroep 7PK opgericht waarvoor ik meerdere dansproducties heb gemaakt zoals in 2001 ‘Travelling Express’, in 2003 ‘Het Web’, in 2004 ‘Fight Club’, in 2005 ‘4 Misses’.

Sinds 2021 werk ik in opdracht voor Dansbelang. Ik geef workshops methodiek moderne dans en coaching voor de cursus Verklaring van Bekwaamheid. (Dit is een deeltijdcursus van Dansbelang voor ervaren dansdocenten die om wat voor reden dan ook nooit een opleiding Docent Dans hebben kunnen volgen of afronden.)

In mijn lessen streef ik ernaar om kwalitatief goede lessen te verzorgen, in een ontspannen werksfeer waarbinnen iedereen zich prettig voelt.