Moderne dans voor kinderen 10 t/m13 jaar

 

In deze lessen leer je de beginselen van de moderne danstechnieken.

Het grote verplaatsen door de ruimte door de verschillende hoogtelagen zoals rollen over de vloer en sprongen door de lucht. Het spelen met de zwaartekracht en je lichaamsgewicht door uit je balans te raken en dat weer onder controle krijgen. Verder wordt er gewerkt aan houding, kracht, souplesse en muzikaliteit. Dansplezier staat natuurlijk voorop.

 

 


Moderne dans voor jongeren vanaf 13 jaar

 

In deze lessen werk je aan de moderne danstechnieken en bewegingskwaliteiten. Groot verplaatsende bewegingen en een dynamische bewegingsflow zijn verweven door de les. Net zoals het spelen met de zwaartekracht en het lichaamsgewicht. Vloerwerk is ook een belangrijk onderdeel in deze les, Verder wordt er gewerkt aan houding, kracht, souplesse, muzikaliteit en inleving.

 

 


Moderne dans volwassenen basis-/ half gevorderd niveau

 

In deze lessen maak je kennis met de moderne danstechnieken en bewegingskwaliteiten.

Er wordt gewerkt aan bewust gebruik van de ademhaling ter ondersteuning van de bewegingen, krachtig en veelvuldig gebruik van de romp, bewust gewerkt met de zwaartekracht en het lichaamsgewicht, grote verplaatsende bewegingen vanuit het lichaamscenter. Verder wordt er ook gewerkt aan houding, souplesse en kracht. De lessen zijn dynamisch en er is aandacht voor muzikaliteit, gevoel en inleving.

 

 


Moderne dans volwassenen half gevorderd, gevorderd en vergevorderd niveau 

 

In elk niveau ga je weer een stap verder in de moderne danstechniek en bewegingskwaliteiten. Oefeningen worden technischer en complexer in coördinatie van armen, handen, benen en romp, evenals ritmische veranderingen, gewichtsverplaatsingen en dynamische overgangen. In alle lessen wordt er gewerkt aan houding, souplesse en kracht. De lessen zijn dynamisch en er is aandacht voor muzikaliteit, gevoel en inleving.